Fillers

En behandling med fillers är precis vad det låter som — att genom en försiktig injektionsbehandling “fylla” lite under hudytan. På så vis kan vi återställa ansiktspartier som kan vara insjunkna, fylla i rynkor, ta fram en mer markerad form på hakan eller käklinjen, eller till exempel skapa större läppar. Filler kan alltså både lägga till, ta bort och förändra. Syftet är att ge ett ungdomligare utseende genom att med små medel skulptera och förstärka ansiktsdrag. Främst behandlar vi ansikte med fillers.

Dr Agata Klinik 5
Dr Agata Klinik 6

Fillers är det material som man sprutar in i kroppen när man vill fylla ut någon del. Oftast handlar det om hyaluronsyra som är tillverkad syntetiskt av ett av många företag. I vår verksamhet används fillers för att jämna ut rynkor och förstärka huden i ansiktet. Fillers används också för att lyfta de delar av ansiktet som med årens hjälp börjat ”hänga” ner. Vi brukar också använda fillers för att förstärka linjer som tex haka/käke och kindben.

Hur använder man fillers?

Fillers injiceras efter noggrann tvätt av hudytan. Det är viktigt att det är legitimerad och certifierad personal som injicerar fillers eftersom om man inte har utbildning i och tillämpar en aseptisk teknik så riskerar men att ge patienten infektion. Efter noggrann rengöring injiceras fillern i den delen och med det djupet som krävs för att uppnå den effekt som eftersträvas. Det finns i huvudsak två tekniker för filler-injektioner. Dels kan man använda en skarp vass nål som ger precision men en viss ökad risk för blåmärken. Dels kan man använda en s.k. ”pixl nål” som är trubbig och förs in under huden via ett ”förstick” med en skarp nål. Båda teknikerna för filler injektioners används  hos oss.

Fillers: Priser

Dr Agata Klinik tar betalt för det antal milliliter som används vid en fillerbehandling men om man gör stora behandlingar så blir priset per ml billigare. Normalpris för 1 ml är  3000 kronor och en behandling kan medföra injektion av mellan 1 till 10 milliter. Priset varierar alltså från 3000 kr och upp till 10-20.000 kronor beroende på hur mycket material som används. För många behandlingar räcker 1 ml bra för – till exempel fillers för läppar eller tårdiken. För de som satsar på ett ”softlift” använder vi ca 4-6 ml filler, vilket kostar lite mer. Pris och mängd är något vi alltid diskuterar noga med våra kunder så att de får den fillerbehandlingen som de har budget för och som ger den effekt som eftersträvas.

Hur länge håller en behandling?

En fillerbehandling håller 4-12 månader beroende på vilket område som behandlas, vilken filler som används och kundens egna förutsättningar. Det finns vetenskapligt bevisat att om man upprepar fillerbehandlingen så blir effekten långvarig och kan finnas kvar många år efter behandlingen. Vissa fillermaterial har längre hållbarhet än andra.

Vem får utföra behandlingen?

Sedan juli 2021 finns i lagstiftning som klart och tydligt reglerar vem som får injicera fillers – det är bara legitimerad och certifierad personal. anser att det skall vara en legitimerad och certifierad sjuksköterska eller läkare som utför behandlingen i nära samarbete med ansvarig läkare – helst i samma lokal – som utför dessa behandlingar. Mest för kundens säkerhet.

Att tänka på efter en behandling med fillers

Direkt efter injektionen är man svullen och lite bedövad eftersom de allra flesta fillers också innehåller lite lokalbedövning. Man får ett och annat blåmärke men de går lätt att sminka över. Det är normalt att var öm i området där det givits en filler. Ömheten kan sitta i några dygn. Vi rekommenderar att avstå från fysisk aktivitet, bastubad, massage mm under de första 24 timmarna efter en fillerbehandling.

Dr Agata Klinik 1
Dr Agata Klinik 3

Konsultation

Från och med 1 juli 2021 måste du som ny patient/kund boka en konsultation minst 2 dagar innan din behandling. Konsultationen är gratis och kan göras oavsett om det är via FaceTime eller på plats.

Vacker kvinna

Patientsäkerhet

Vi ber dig att i god tid innan ditt besök läsa om din behandling på hemsidan. Under tiden fram till behandling har du en betänketid. På Dr Agata Klinik behandlas du endast av legitimerad läkare.

Kvinna i rosa

Underskrift

När tiden för din behandling närmar sig, kommer du få en länk till samtycke av din behandling. Vi ber dig läsa igenom den innan du träffar din doktor. Vid besöket kommer du få skriva på samtyckesblanketten.

Boka tid!