Botox

Bli av med rynkor och se piggare ut med Botox

Botulinumtoxin typ A, mer känt som botox, är idag en mycket beprövad och effektiv metod för dig som vill se piggare och fräschare ut.

Dynamiska rynkor som uppstår när du rör ansiktsmuskulaturen, t.ex. ler, skrattar eller rynkar pannan kan ofta dra ner pannan och ge en trött blick.

Botox kan reducera dessa rynkor och fina linjer på ett naturligt sätt. Botulinumtoxinet får musklerna i det lokala området att slappna av, ögonbrynen höjs och du får ett mer utvilat utseende.

Dr Agata Klinik 2
botox

Behandlingen är säker och är idag en av de mest använda metoderna för att ta bort dynamiska rynkor. Djupare rynkor som syns när man är helt avslappnad i ansiktet behandlas istället bäst med t.ex fillers.

Botox är ett vardagligt namn på alla Botulinumtoxin A-baserade läkemedel såsom Botox/Vistabel från Allergan, Dysport från Ipsen eller Azzalure från Galderma .

Oavsett märke fungerar de på samma sätt, dvs de har en muskelavslappnande effekt genom Botulinumtoxin A. Alla nämnda preparat är godkända av FDA och Läkemedelsverket, de har under många år använts säkert och effektivt.

Vi erbjuder Dysport och Azzalure till våra kunder och patienter.

Vanliga behandlingsområden

Genom att injicera medlet i utvalda punkter blockeras nervimpulserna och får muskulaturen att slappna av. På så vis reduceras rynkor och den överliggande huden blir slätare.

Vanliga behandlingsområden och dess effekt med botox:

  • Rynkor mellan ögonbrynen (bekymmersrynkor) och rynkor i ögonens utkanter (kråksparkar), ger lyft och en piggare blick
  • Horisontella rynkor i pannan, ger ett mer avslappnat uttryck
  • Käkmusklerna, ger ett smalare ansikte
  • Rynkor kring munnen, ger munnen ett föryngrat utseende
  • Sura mungipor
  • Spänd haka, ta bort apelsinhud och ger ett avspänt ansiktsuttryck

Återbesök/Justering

Återbesök för justering ingår i behandlingen om du så önskar.

Justering av din botoxbehandling skall utföras 1-2 veckor efter din behandling.

Priser

Bekymmersrynkor, panna eller kråksparkar
1 område 2000 kr
2 områden 2800 kr
3 områden 3500 kr

Spänd haka
1500 kr

Sura mungipor
1500 kr

Näsveck (bunny lines)
1500 kr

Påfyllning / justering ingår i alla botox behandlingar
Alla priser inkluderar moms.

botox
Dr Agata Klinik 3

Konsultation

Från och med 1 juli 2021 måste du som ny patient/kund boka en konsultation minst 2 dagar innan din behandling. Konsultationen är gratis och kan göras oavsett om det är via FaceTime eller på plats.

Vacker kvinna

Patientsäkerhet

Vi ber dig att i god tid innan ditt besök läsa om din behandling på hemsidan. Under tiden fram till behandling har du en betänketid. På Dr Agata Klinik behandlas du endast av legitimerad läkare.

Kvinna i rosa

Underskrift

När tiden för din behandling närmar sig, kommer du få en länk till samtycke av din behandling. Vi ber dig läsa igenom den innan du träffar din doktor. Vid besöket kommer du få skriva på samtyckesblanketten.

Boka tid!